Scones med havregryn

Scones med havregryn
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Therese Baalack
Therese Baalack

Scones med havregryn

7 ingredienser

25 min

I detta sconesrecept används havregryn, du kan också använda antingen mjölk eller yoghurt - ta det du har hemma!

Ingredienser

portioner
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 5 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 4 dl mjölk (eller yoghurt)
  • 1 msk strösocker

Gör så här

  1. Ställ fram smöret och låt det bli rumsvarmt. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör samman alla ingredienserna till en kladdig deg. Var sparsam med rörandet!
  3. Klicka ut 8 stora högar på en smord plåt. Platta ut dem lite med mjölade händer.
  4. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter.
  5. Servera gärna med lemoncurd och citrusmarmelad.