Kakor med spindelglasyr

Spindelkakor
Foto: @tovenils
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Kakor med spindelglasyr

13 ingredienser

Halloweenkakor med läskigt spindelnät och smak av citron och choklad!

Ingredienser

Kaksmet

  • 4 dl vetemjöl
  • 1,5 msk potatismjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl mjölk
  • 100 g smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 citron, skal

Topping

  • 4,5 dl florsocker
  • 4-5 tsk vatten
  • 100 g mörk choklad

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Blanda mjöl, potatismjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  3. Vispa ägg och socker med elvisp. Tillsätt mjölk och smält smör, vispa till en jämn smet.
  4. Finriv i citronskalet och vänd in i smeten tillsammans med mjölblandningen. Rör till en jämn smet. Låt smeten vila ca 15 min.
  5. Klicka ut (eller använd sprits) ca 1 1/2 msk smet på en plåt med bakplåtspapper. Lämna ca 3 cm mellan kakorna.
  6. Grädda i mitten av ugnen ca 10-12 min. Låt svalna.
  7. Smält chokladen över vattenbad och fyll i en liten spritspåse eller gör en egen sprits med bakplåtspapper. Se till att den har ett mycket litet hål.
  8. Använd en palett eller smörkniv och bred vit kristyr på baksidan på kakorna.
  9. Spritsa 4 tunna ringar choklad på varje kaka och dra med tandpetare från mitten för att bilda ett mönster av ett spindelnät.
  10. Ställ i kyl så att toppingen stelnar.