Pomelo med kryddhalstrad sej

Pomelo med kryddhalstrad sej
Foto: Tove Nilsson
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Pomelo med kryddhalstrad sej

10 ingredienser

Kryddig sejfilé som halstrats serveras med sallad på pomelo och med en citronette.

Ingredienser

portioner
  • 300 g sejfilé
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk torkad koriander
  • 0,5 tsk spanskt rökt paprikapulver
  • 2 pomelo
  • 0,5 citron
  • 2 tsk honung, flytande
  • olivolja
  • salt
  • malen svartpeppar

Gör så här

  1. Dela fiskfilén i två delar på längden och putsa bort benen.
  2. Gnid in med kryddorna och hetta upp en stekpanna. Halstra snabbt i olja, den ska inte bli genomstekt! Lägg in i kylen så att den svalnar direkt.
  3. Skala pomelon, rensa klyftorna från den vita hinnan och dela köttet i bitar på en tallrik.
  4. Vispa ihop citronskal, citronjuice, honung, olja och salt till en dressing. Ringla över salladen.