Choklad- och apelsinrutor

Choklad- och apelsinrutor
Foto: TV4
Ulrika Davidsson porträtt
Ulrika Davidsson porträtt

Choklad- och apelsinrutor

9 ingredienser

Smarriga chokladrutor som sötas med färska dadlar istället för socker. Paranötter, hasselnötter, cashewnötter och kokos ge fin smak.

Ingredienser

Undre lagret

  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl paranöt
  • 10 färska dadlar (utan kärna)
  • 1 msk kakao
  • 2 msk apelsinsaft, pressad

Övre lagret

  • 2 dl kokos, riven
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 msk honung
  • 1 apelsin, finrivet skal

Gör så här

Undre lagret

  1. Lägg först nötter i en mixer och kör till ett lite grovt mjöl. Lägg i urkärnade dadlar, kakao och apelsinsaft och mixa samman.
  2. Tryck ut smeten i en fyrkantig form täckt med bakplåtspapper. Ställ i kylen i väntan på nästa lager.

Övre lagret

  1. Mixa kokos och cashewnötter i en matberedare och lägg i en bunke. Blanda samman med övriga ingredienser. Tryck ut smeten ovanpå chokladlagret.
  2. Låt sedan kakan vila en stund i kylen innan du skär den i fyrkantiga rutor. Toppa rutorna med kokos.