Sockerfri jordgubbstårta med mandel- och kokosmjöl

Sockerfri jordgubbstårta med mandel- och kokosmjöl
Foto: TV4
Ulrika Davidsson porträtt
Ulrika Davidsson porträtt

Sockerfri jordgubbstårta med mandel- och kokosmjöl

12 ingredienser

40 min

Jordgubbstårta utan vete och vanligt socker. Istället är den gjord på mandel- och kokosmjöl samt sukrin.

Här hittar du Ulrikas skola om sötningsmedel

Ingredienser

portioner stor tårta

Tårtbotten

  • 4 ägg
  • 2 dl sukrin
  • 4 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 tsk bakpulver
  • 150 g smör
  • 0,5 citron

dekoration

  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 l jordgubbar
  • 1 citron, skalet
  • citronmelissblad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och sukrin pösigt. Blanda mandelmjöl, kokosmjöl, vaniljpulver och bakpulver i en skål och vänd ner det i smeten. Smält smöret i en kastrull.
  3. Riv skalet från citronen och spara det till senare. Pressa i saften från citronen och häll det i smeten.
  4. Klä en ugnsfast form (ca 24-26 cm i diameter) med avtagbar kant med bakplåtspapper och häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Placera kakan på ett fat och låt svalna.
  5. Vispa grädden och toppa tårtan med. Skölj, snoppa och skiva jordgubbarna och dekorera tårtan med dem. Toppa tårtan med rivet citronskal och myntablad.