Sätt ugnen på 200 grader. Skär av kanterna på formbrödet och smula ner det i en bunke. Häll på matlagningsgrädden.
Låt det svälla något och rör ner ägget tillsammans med riven rödlök, finhackad vitlök och timjan. Rör ner lammfärsen och salta och peppra.
Forma färsen till lagom stora biffar och stek dem i stekpanna tills de fått färg. Salta och peppra om det behövs. Lägg över dem i en ugnsfast form och efterstek dem i ugnen i 10–15 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen och behåll skalet på. Skär i klyftor, lägg den i en långpanna, blanda med olivolja och salta.
Rosta dem i ugnen tillsammans med vitlöksklyftorna (hela eller delade beroende på smak) i 35–40 minuter eller tills de fått fin gyllenbrun färg. Rör gärna om under tiden så att inte potatisen fastnar i botten.
Skär rödlöken i klyftor, dela tomaterna, skär paprikan i bitar och blanda med rucolasallaten. Plocka bort vitlöksklyftorna och blanda sedan i den varma klyftpotatisen, dressingen som rörts ihop, oliver och smulad fetaost.
Lägg upp på ett stort, vackert fat och avsluta med att strö över färsk timjan.
Blanda ut fetaosten väl med gräddfil eller crème fraiche i en bunke. Häll i honungen och smaka av med lite salt och peppar. Servera till biffarna och potatissalladen.