Lika vacker som god dessert med hemgjord nyponsoppa och de klassiska tillbehören i en elegant version. Desserten innehåller en del moment men som alla går att förbereda.
Vispa socker, gulan och vanilj till ett ljust gult skum.
Vänd först i grädden och därefter vitan.
Fyll på spritspåse och spritsa i en silikonmatta med kupoler. Låt stå i frysen.
Havtornscurd
Vispa ihop puré, ägg och socker. Sjud till 84 grader under konstant omrörning.
Sila av och addera smör. Kyl ner över isbad.
Nyponsoppa
Blanda potatismjöl med vattnet.
Blanda i övriga ingredienser och låt koka ihop i cirka 5 minuter. Smaka av.
Justera ev sötma och syra med citronjuice och socker.
Mandelbiskvier
Mixa ihop mandelmjöl och strösocker i en liten matberedare.
Gå i med lite äggvita i omgångar för att få den att gå ihop, du kommer förmodligen inte behöva all äggvita.
Spritsa ut som snirkliga tunna flarn, tänk ett broderimönster, på bakmatta/bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen på 170 grader och varmluftfunktion i ca 5 minuter.
Lossa försiktigt medan det fortfarande är lite varmt.
Servering
Ploppa ut semifreddon ur formen och placera ut önskat antal i en djup tallrik. Spritsa på havtornscurd. Lägg på mandelflarnet. Spritsa på lite mer havtornscurd. Häll på nyponsoppa och servera genast.