Nyttig chokladglass med karamellpopcorn

koket.se
Nyttig chokladglass med karamellpopcorn
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Nyttig chokladglass med karamellpopcorn

9 ingredienser

20 m

Superenkel banan- och chokladglass som du fixar på 5 minuter. Toppa med karamellpopcorn för extra mycket gott.

Se Leila Lindholm laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Karamellpopcorn

  • 2 dl opoppade popcorn
  • majsolja
  • 0,5 dl rörsocker
  • 2 tsk smör

Glass

  • 4 frysta bananer
  • 200 g dadlar, urkärnade
  • 2 msk kakao (av god kvalitet)
  • 1 dl riven kokos, rostade
  • 1 dl hasselnötter, rostade

Gör så här

Karamellpopcorn

  1. Värm en kastrull med lite majsolja så att den blir riktigt het. Häll i majskorn så att botten täcks. När det börjar poppa lägger man på ett lock som får ligga på glänt. Salta efter smak när de är klara.
  2. Häll sockret i en het wok eller stekpanna och låt smälta tills sockret får en karamelliserad, ljusbrun ton. Rör så lite som möjligt så att det inte blir hårda klumpar. Tillsätt hälften av smöret och rör ut. Tillsätt därefter varma popcorn och blanda dem väl med karamellen. Tillsätt resterande smör igen och rör om. Häll upp på en plåt med smörpapper och låt svalna.

Glass

  1. Mixa alla ingredienser tillsammans i en matberedare och servera glassen genast.