Oi-muchim - chilipicklad gurka

Oi-muchim - chilipicklad gurka
Foto: Sebastian Schauermann

Oi-muchim - chilipicklad gurka

Av: Sebastian Schauermann

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

15 min

Det här är en klassisk koreansk inläggning som passar fint som tillbehör till asiatiska rätter, men även till burgare och annan mer västerländsk mat.

Receptet är ur boken Vegansk snabbmat - streetfood för alla av Sebastian Schauermann, Norstedts.

Ingredienser

  • 1 tsk sesamfrön
  • 1 gurka, urkärnad och skivad
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk gochugaru (koreanska chili flakes)
  • 1 msk japansk soja
  • 1 citron, saften (eller lime)
  • 1 salladslök, skivad
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 tsk sesamolja

Gör så här

  1. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna på medelvärme.
  2. Passa så att de inte bränns, rör runt då och då. Låt dem rosta tills de börjar få lite färg och doftar. Häll över dem på en tallrik och låt dem svalna.
  3. Lägg samtliga ingredienser i en bunke och massera in kryddorna i gurkan och salladslöken med händerna. Inläggningen kan serveras direkt och håller ca 1 vecka i kylen.