Okonomiyaki – japanska kålpannkakor

POPULÄRT
Okonomiyaki – japanska kålpannkakor
Foto: Tv4
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Okonomiyaki – japanska kålpannkakor

15 ingredienser

20 m

Den här matiga pannkakan med vitkål gör sig fint både som brunchrätt eller härlig lunch i helgen.

Ingredienser

portioner

Smet

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1-5 dl vatten
  • 250 g vitkål, strimlad
  • 3-4 salladslökar, tunt strimlad
  • 1 msk inlagd ingefära, hackad (gari)
  • 0,5 tsk salt
  • rapsolja

Sås

  • 0,5 dl ketchup
  • 3 msk worcestersås
  • 1 msk honung
  • 1 msk japansk soja

Topping

  • majonnäs
  • salladslök
  • bonitoflakes

Gör så här

  1. Blanda mjöl, ägg, vatten och salt i en stor skål.
  2. Tillsätt den strimlade vitkålen, salladslöken och ingefäran. Rör ordentligt så att all kål täcks av smeten.
  3. Häll rapsolja i en stekpanna, sätt värmen på medelhög och häll sedan i smeten. Tryck till och forma smeten så att den täcker hela stekpannan. Stek i 4-5 minuter.
  4. Blanda undertiden såsen i en skål.
  5. Vänd sedan pannkakan, antingen med stekspadar eller genom att flippa på en tallrik. Häll direkt på hälften av såsen på pannkakan och bred ut över hela. Stek ytterligare 4-5 minuter, fast på medel värme.
  6. Lägg pannkakan på ett fat, bred på resterande sås, ringla över majonnäs, salladslök och bonitoflakes!