Följ Erik på Instagram, där svarar han på alla frågor om sina recept
Läs mer
Ingredienser
Okonomiyaki
1 tsk dashibuljong
2 dl vatten
160 g rismjöl
0,25 tsk salt
0,25 tsk strösocker
480 g vitkål, tunt skivad
40 g salladslök, finskivad
40 g rice krispies
4 ägg
olja (till stekning)
okonomiyakisås
Burgare
400 g nötinnanlår, nymalet
salt
svartpeppar
4 hamburgerbröd
Gör så här
Okonomiyaki
Lös upp dashipulvret i vattnet.
Häll mjölet i en bunke och tillsätt salt, socker och häll i dashibuljongen, ställ åt sidan.
Dela upp kål, salladslök och rice crispies i fyra skålar. Tillsätt ett ägg i varje skål tillsammans med en fjärdedel av mjöl/dashi-mixen, blanda väl.
Hetta upp en panna och tillsätt lite olja, platta ut mixen i pannan till 2 cm tjocklek. Stek tills kanterna på pannkakan tagit färg och undersidan fått vacker färg, vänd försiktigt och täck pannan med lock.
Låt gå klart under lock ca 4 minuter, ta av locket och vänd pannkakan igen.
Ringla över okonomiyakisås.
Burgare
Forma 4 bollar av färsen, salta och peppra bollarna.
Hetta upp en stekpanna och tillsätt olja.
Lägg i färsbollarna och pressa ut dem med vikt eller botten av en kastrull. Stek på hög värme en minut och vänd sedan, stek ytterligare en minut.