Okonomiyaki Smashburger

Okonomiyaki Smashburger
Erik Videgård KK 2024
Erik Videgård KK 2024

Okonomiyaki Smashburger

15 ingredienser

30 min

Erik Videgård bjuder på en ny version av smashburger med asiatiska inslag.

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik på Instagram, där svarar han på alla frågor om sina recept

Läs mer

Ingredienser

portioner

Okonomiyaki

  • 1 tsk dashibuljong
  • 2 dl vatten
  • 160 g rismjöl
  • 0,25 tsk salt
  • 0,25 tsk strösocker
  • 480 g vitkål, tunt skivad
  • 40 g salladslök, finskivad
  • 40 g rice krispies
  • 4 ägg
  • olja (till stekning)
  • okonomiyakisås

Burgare

  • 400 g nötinnanlår, nymalet
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 hamburgerbröd

Gör så här

Okonomiyaki

  1. Lös upp dashipulvret i vattnet.
  2. Häll mjölet i en bunke och tillsätt salt, socker och häll i dashibuljongen, ställ åt sidan.
  3. Dela upp kål, salladslök och rice crispies i fyra skålar. Tillsätt ett ägg i varje skål tillsammans med en fjärdedel av mjöl/dashi-mixen, blanda väl.
  4. Hetta upp en panna och tillsätt lite olja, platta ut mixen i pannan till 2 cm tjocklek. Stek tills kanterna på pannkakan tagit färg och undersidan fått vacker färg, vänd försiktigt och täck pannan med lock.
  5. Låt gå klart under lock ca 4 minuter, ta av locket och vänd pannkakan igen.
  6. Ringla över okonomiyakisås.

Burgare

  1. Forma 4 bollar av färsen, salta och peppra bollarna.
  2. Hetta upp en stekpanna och tillsätt olja.
  3. Lägg i färsbollarna och pressa ut dem med vikt eller botten av en kastrull. Stek på hög värme en minut och vänd sedan, stek ytterligare en minut.
  4. Lägg burgaren på bröd och toppa med okonomiyakin.