Fylld lövbiff med blomkålspuré

Fylld lövbiff med blomkålspuré
Foto: Malte Danielsson
Ola LauritzsonUlrika Davidsson porträtt
Ola LauritzsonUlrika Davidsson porträtt

Fylld lövbiff med blomkålspuré

Av: Ola Lauritzson, Ulrika Davidsson

Från: 6 kilo på 6 veckor

18 ingredienser

Fyllda lövbiffsrullader som serveras med en blomkålspuré och sallad. Gott och GI! Recept från GI-kokboken 6 kilo på 6 veckor.

Fler GI-recept från boken

6 kilo på 6 veckor

.

Ingredienser

portioner

Fylld lövbiff

  • 8 skivor lövbiff
  • 200 g färskost
  • 3 msk senap
  • 0,5 dl färsk oregano, hackad,
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 1 msk smör

Blomkålspuré

  • 1 blomkål
  • 0,5-1 dl grädde
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 1 äggula
  • 1-2 msk dijonsenap
  • 0,5 dl färsk oregano

Tillbehör

  • 50 g salladsmix
  • gul paprika
  • kapris
  • färsk oregano

Gör så här

Lövbiff

  1. Lägg ut lövbiffen på en skärbräda.
  2. Fördela philadelphiaost och senap över biffarna och strö över oregano.
  3. Krydda med salt och peppar.
  4. Rulla ihop till rullader och fäst med tandpetare.
  5. Hetta upp en stekpanna med smör och stek runt om i 7–8 minuter.

Blomkålspuré

  1. Skär blomkålen i mindre buketter.
  2. Koka i lättsaltat vatten i 10–15 minuter.
  3. Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare.
  4. Tillsätt grädde och mixa till en fin puré.
  5. Häll tillbaka blomkålspurén i kastrullen och koka upp.
  6. Tillsätt senap och smaka av med salt och peppar.
  7. Späd eventuellt med mer grädde om det behövs.
  8. Ta av kastrullen från värmen och rör ner äggula och oregano.

Vid servering

  1. Lägg upp sallad och skivad paprika på fyra tallrikar och lägg lövbiffsrulladerna över.
  2. Lägg på en klick blomkålspuré och toppa med kapris och färsk oregano.