Gorgonzolainbakad fläskfilé

Ola Lauritzson

Gorgonzolainbakad fläskfilé

7 ingredienser

Gorgonzolainbakad fläskfilé med blomkålspuré funkar till både fest och vardag.

Sås
Ta det sista av osten och låt koka ihop med grädde eller crème fraiche.

Här hittar du en GI-vänlig matsedel för två veckor, lunch och middag.

Ingredienser

  • 2 fläskfiléer [ca 700-800 g]
  • 1 blomkål
  • 200 g grönmögelost
  • 1 msk smör
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Till servering

  • grönsallad
  • sås (se tipsrutan)

Gör så här

  1. Putsa köttet och stek på hög värme i panna för vacker stekyta.
  2. Ta av från pannan och skär ett djupt snitt i köttet där du trycker ner bitar av osten. Om nödvändigt, slut köttet med några blötlagda tandpetare.
  3. Baka i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.
  4. Bryt blomkålen i mindre bitar och koka tills den blir mjuk.
  5. Mixa kålen med stavmixer tillsammans med smör, salt och peppar.
  6. Servera med grönsallad och sås.