Citron- och salviafylld kycklingfilé och medelhavssallad

Citron- och salviafylld kycklingfilé och medelhavssallad
Foto: Malte Danielsson
Ola LauritzsonUlrika Davidsson porträtt
Ola LauritzsonUlrika Davidsson porträtt

Citron- och salviafylld kycklingfilé och medelhavssallad

Av: Ola Lauritzson, Ulrika Davidsson

Från: GI Gourmet

19 ingredienser

En spännande rätt som dina vänner garanterat ber att få receptet på efter middagen. /Ulrika & Ola

Ingredienser

portioner

Kyckling

  • 4 kycklingfiléer
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)
  • 50 g färskost med vitlök och örter
  • 0,5 kruka färsk salvia
  • tandpetare
  • 1 msk smör (eller olivolja)
  • 0,5 citron, rivet skal och saft

Medelhavssallad

  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk olivolja
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 50 g rucolasallad
  • 8 skivor lufttorkad skinka
  • 0,5 citron, rivet skal och saft
  • 0,5 kruka salvia
  • 25 g pinjenötter, rostade

Gör så här

Kyckling

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Banka ut kycklingfiléerna så att de blir platta, ca 1 cm.
  3. Strö över salt och peppar.
  4. Fördela osten på filéerna och lägg salviablad över.
  5. Rulla ihop kycklingfiléerna och fäst med tandpetare.
  6. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn rullarna runtom i några minuter.
  7. Lägg rullarna på en ugnsplåt.
  8. Strö citronskal över rullarna och pressa citronsaft över.
  9. Sätt in i ugnen i 20 minuter.

Sallad

  1. Skär squash och aubergine i skivor på längden.
  2. Skala och finhacka vitlök.
  3. Hetta upp en stekpanna med olja och stek squash- och aubergineskivorna i någon minut på varje sida.
  4. Strö på salt, peppar och hackad vitlök.
  5. Lägg den lufttorkade skinkan på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  6. Sätt in i ugnen 5–10 minuter på 175 grader.
  7. Låt vila på plåten en stund.
  8. Lägg upp skivorna på ett fat med ruccola och pressa citronsaft över.
  9. Blanda ner skinkan i salladen.

Vid servering

  1. Toppa allt med salviablad, citronskal och rostade pinjenötter.