Olivsallad

NYHET
Olivsallad
Foto: TV4
Maryam Madaresi
Maryam Madaresi

Olivsallad

9 ingredienser

10 min

Den här vackra olivsalladen med valnötter och granatäpplejuice kallas även Zeiton Parvarde. Salladen är enkel att förbereda och passar både som middagstillbehör och att servera som en del av en buffé.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 dl valnötter
  • 1 vitlök
  • 1 msk blandade örter (väldoftande, t.ex. mynta, koriander, persilja, oregano eller basilika)
  • 2 dl gröna oliver utan kärnor
  • 0,5 dl granatäpplejuice
  • 2 msk granatäppelpuré

Servering

  • valnötter
  • granatäpplekärnor
  • olivolja

Gör så här

  1. Mortla valnötter, vitlök och färska örterna till en pasta. Du kan även använda torkade örter om du vill.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl.

Servering

  1. Garnera med hackade valnötter, granatäppelkärnor och olivolja.