Omelettpizza för 2

Omelettpizza för 2
Foto: Ulrika Pousette
Jenny Warsén porträtt
Jenny Warsén porträtt

Omelettpizza för 2

14 ingredienser

20 min

"Stirra dig inte blind på ingredienserna. Vill du använda en annan sorts grönsak, ett annat protein eller en mer lagrad ost – byt!" / Jenny

Ingredienser

portioner
  • 4 ägg
  • 4 msk vispgrädde (eller mjölk)
  • salt
  • svartpeppar
  • olja, att steka i

Topping

  • 3 msk chilisås
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 dl riven ost
  • 1 dl nötfärs
  • 1 tsk taco kryddmix
  • inlagd jalapeño, efter smak
  • 1 rödlök, skivad
  • färsk koriander

Till servering

  • crème fraîche

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa ihop ägg, grädde eller mjölk, salt och peppar.
  3. Hetta upp olja i en ugnssäker stekpanna, häll i äggsmeten och stek på svag till medelstark värme tills omeletten stannat.
  4. Rör ihop chilisås och tomatpuré och bred blandningen över omeletten. Toppa med ost, taco färs, jalapeño och lök (eller lägg på löken efter gräddningen).
  5. Ställ in stekpannan mitt i ugnen och grädda i cirka 10 minuter, eller tills osten börjar bubbla.
  6. Garnera med koriander och servera med crème fraiche.