Leilas frozen cheesecake

Frozen cheesecake
Foto: Wolfgan Kleinschmidt
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas frozen cheesecake

Av: Leila Lindholm

Från: One more slice

7 ingredienser

En frozen cheesecake som dekoreras med färska bär. Recept från boken One more slice.

Receptet ger 1 cheesecake.

Ingredienser

  • 4 ägg (ekologiska)
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 citron, skalet
  • 200 g färskost
  • 4 dl vispgrädde
  • 200 g digestivekex

Garnering

  • färska fikon, röda vinbär (eller andra bär)

Gör så här

  1. Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna).
  2. Vispa äggulor, strösocker och rivet citronskal poröst i en bunke och rör ner philadelphiaosten.
  3. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten.
  4. Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
  5. Krossa kexen fint i en mixer eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel.
  6. Varva kexen med smeten i en sockerkaksform. Understa och översta lagret ska vara kexsmulor.
  7. Knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner.
  8. Frys smeten i 3–4 timmar, så att den är lättfryst vid servering.
  9. Spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar cheesecaken lätt.
  10. Servera med fikon, röda vinbär eller andra bär.