1 msk kryddblandning (Pasta Rossa eller valfri kryddblandning)
150 g risoni
1 tsk kryddblandning (Pasta Rossa eller valfri kryddblandning)
1 knippe basilika, grovhackad
50 g soltorkade tomater, grovt hackade
olivolja
vatten
salt
svartpeppar
Gör så här
Krydda kycklingen med kryddblandningen.
Hetta upp olivolja i en djup stekpanna på hög värme. Lägg i kycklingen med skinnet nedåt. Fräs i 5–6 minuter, eller tills skinnet är brunt och krispigt. Plocka upp kycklingen och lägg åt sidan.
Tillsätt lite olivolja, risoni, resterande kryddblandning, basilika och soltorkade tomater i pannan och fräs snabbt. Tillsätt vatten och krydda med salt och peppar. Rör om och låt koka upp.
Sänk värmen och lägg i kycklingen med skinnsidan upp. Lägg på locket och låt koka i ca 10–15 minuter, eller tills risoni och kycklingen är färdig.