Vispa äggvitorna till vitt skum, tillsätt lite socker åt gången tills du fått en blank maräng.
Blanda ihop de andra ingredienserna i en annan skål och vispa dem tills det blir en luftig smet.
Vänd ner äggvitan.
Bred ut på två bakplåtspapper och grädda i ca 7 minuter.
Lägg ett bakplåtspapper över och vänd dem upp och ner, låt svalna.
Skär ut tre lika stora bottnar.
Kaffesmörkräm
Koka upp mjölk, kaffebönor och socker, låt det dra en stund.
Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa ner kaffeblandningen i äggblandningen under omrörning.
Häll tillbaka det i kastrullen och sjud på svag värme tills den börjar bli tjock. Får inte överstiga 85 grader!
Sila blandningen ner i en ny bunke.
Tillsätt snabbkaffet och vispa tills den blir rumstemperatur. Lägg i smörkuberna en åt gången och vispa hela tiden tills all smör är nedvispat. Ställ åt sidan
Chokladganache
Värm upp grädden och sirapen. Häll den över den hackade chokladen.
Rör till en blank och slät kräm. Rör ner smöret.
Kaffesyrup
Koka upp och sjud tills sockret har smält. Ställ åt sidan för att svalna
Glaze
Smält dem tillsammans i en kastrull på svag värme.
Montering
Börja med att smälta mörk choklad och rapsolja.
Pensla den första bottnen med chokladen, lägg ett bakplåtspapper över direkt och vänd på den.
Antingen monterar du kakan i en form eller på fri hand.
Lägg bottnen med chokladen på först och pensla rikligt med kaffesyrupen, bred ut hälften av smörkrämen, försök att få lagren lika tjocka. Lägg på en botten och pensla rikligt med kaffesyrup.
Bred på chokladganachen. Lägg på sista bottnen och pensla rikligt med kaffesyrup. Bred på den sista smörkrämen, försök att få den så slät som möjligt.
Värm upp glazen lite så den blir lättflytande, häll den över och dra av med en spatel så den blir ett jämt och fint lager.