Öppen lasagne med vispad mozzarella

Anamma Öppen lasagne med vispad mozzarella ny
Foto: Köket.se

Öppen lasagne med vispad mozzarella

15 ingredienser

30 min

Snabb och lättlagad vegolasagne med svamp, grönkål, grana padano och vispad mozzarella!

Anamma Vegofärs
Anamma Vegofärs produkt

Anamma Vegofärs

Perfekt till tacos, pastasås, lasagne och grytor.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Lasagne

  • 250 g skogschampinjoner
  • 300 g Anamma Vegofärs
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 msk färsk timjan
  • 50 g smör
  • 200 g grönkål
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk japansk soja
  • salt
  • svartpeppar
  • 12 färska lasagneplattor
  • 100 g Grana Padano, riven

vispad mozzarella

  • 2 mozzarellaostar
  • 2 dl grädde
  • salt

Gör så här

  1. Dela svampen i mindre bitar och dra bladen av grönkålen. Hacka vitlök och timjan fint.
  2. Stek svampen i smör i en stekpanna tills den har fått fin färg. Tillsätt vegofärsen och stek med några minuter tills den fått lite yta.
  3. Tillsätt vitlök, grönkål och timjan och stek ytterligare någon minut. Slå över vitt vin och låt koka ihop. Smaka av med soja, salt och peppar.
  4. Mixa mozzarella tillsammans med grädde till en slät kräm. Smaka av med salt,
  5. Koka upp rikligt med vatten. Koka lasagneplattorna, några åt gången i cirka 3 minuter.
  6. Plocka upp lasagneplattorna och ringla lite olja mellan så de inte klibbar ihop.
  7. Varva lasagneplattor, vegofärsen och riven ost direkt på tallrikarna. Toppa med vispad mozzarella, nån kvist timjan, salt och peppar. Klart!
TIPS!
Fler tips!
Anamma Asiatisk nudelsallad med hoisinfärs

Fler tips!

Fler tips och härliga recept från Anamma!

Läs mer