Orecchiette con Pomodoro pelati

koket.se
Orecchiette con Pomodoro pelati
Foto: TV4

Orecchiette con Pomodoro pelati

11 ingredienser

30 min

"Orecchiette med tomatsås - En enkel pastarätt där hela skalade tomater kokas långsamt med schalottenlök och vitlök, toppad med färsk basilika, riven parmesan och ricotta salata för en rik och fyllig smak." /Oliver Ingrosso

Oliver Ingrosso använder inga måttenheter i sina recept utan vill inspirera att gå på känsla när man lagar mat och smaka sig fram.

Se Oliver Ingrosso laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • schalottenlök
  • vitlök
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • tomat, hela och skalade
  • orecchiette
  • färsk basilika
  • parmesanost
  • ricotta salata
  • pecorinoost

Gör så här

  1. Börja med att förbereda såsen genom att finhacka schalottenlök och krossa vitlök (ej med vitlökskross).
  2. Värm olivolja på låg värme i en panna och fräs schalottenlöken och vitlök. Låt allt mjukna i 10–20 minuter.
  3. Tillsätt salt och lite peppar.
  4. Lägg i hela skalade tomater och mosa dem med en slev lite lätt. Eller låt dem koka sönder av sig själv. Låt såsen koka tills den tjocknat lite och smakerna har koncentrerats mer. Dra sleven i botten och när såsen inte går ihop snabbt är den klar.
  5. Koka upp en stor kastrull med rikligt saltat vatten. Lägg i orecchiette och koka tills den är al dente.
  6. Rör ner hela basilikablad i tomatsåsen och stäng av värmen.
  7. Blanda den färdigkokta pastan med tomatsåsen och finriven parmesan. Slunga tills det är blandat väl. Här vill du inte gå i med så mycket pastavatten alls.
  8. Lägg upp pastan på tallrikar och toppa med ricotta salata, parmesan eller pecorino och en skvätt olivolja.