Oreobrownies

POPULÄRT
Oreo brownies
Foto: Simona Muntean
Simona Muntean
Simona Muntean

Oreobrownies

11 ingredienser

45 m

Ljuvliga och enkla brownies bakade på Oreokakor. Med mörk choklad i smeten blir kakorna underbart krämiga och får en god chokladsmak som smälter i munnen.

Ingredienser

portioner bitar
  • 140 g smör
  • 113 g mörk choklad, hackad
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 dl brunt farin
  • 2 ägg (stora)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 1 salt
  • 5 Oreokakor, grovt krossade

Garnering

  • 8 Orekakor, halverade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en fyrkantig form, 20 x 20 cm, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
  2. Smällt smör och choklad på spisen och blanda slätt.
  3. Ta bort från spisen och tillsätt strösocker och brunt farin. Vispa snabbt tills sockret har smält. Låt chokladblandningen svalna tills den är ljummen.
  4. Tillsätt äggen och vaniljsocker under kraftig vispning.
  5. Vänd de torra ingredienserna i smeten. Blanda tills du får en klumpfri smet.
  6. Vänd i de krossade kexen sist och häll i formen.

Garnering

  1. Lägg kexhalvorna på toppen i ett fint mönster. Tryck dem lätt någon millimeter in i smeten.
  2. Grädda kakan i mitten av ugnen för ca 25–30 minuter.
  3. Låt den kallna helt innan du tar ut och skär den i bitar.