Oreo cheesecake med chokladkräm

Philadelphia ny bild oreo cheesecake
Foto: Philadelphia

Oreo cheesecake med chokladkräm

16 ingredienser

40 min + tid i kyl

Chokladcheesecake och naturellcheesecake på oreobotten, toppad med oreos och färska bär.

Tips! Gör tårtan färdigt dagen innan och toppa med grädde och dekoration strax innan servering.

Philadelphia Original
Philadelphia orginal vit

Philadelphia Original

En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Botten

  • 100 g smör
  • 2 förp oreos

Kräm

  • 300 g Philadelphia Original
  • 2 dl florsocker
  • 1 dl vispgrädde

Chokladkräm

  • 100 g mörk choklad 70 %
  • 200 g Philadelphia Original
  • 1 dl florsocker
  • 1,5 dl vispgrädde

Topping

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker

Dekoration

  • 100 g mörk choklad 70 %
  • 20 Mini Oreo (eller 10 stora)
  • 12 hallon
  • 12 blåbär
  • 10 blad färsk citronmeliss

Gör så här

Botten

  1. Smält smöret. Mixa kakorna grovt i en matberedare, blanda med det smälta smöret. Tryck ut i en form med löstagbar botten ca 24 cm Ø.

Naturell fyllning

  1. Vispa samman Philadelphia med florsocker. Vispa grädden och blanda med Philadelphian till en slät kräm. Bred över kakbotten och ställ i kyl.

Chokladfyllning

  1. Smält den mörka chokladen och låt svalna lite. Vispa samman Philadelphia med florsocker tills fluffigt. Vispa ner den smälta chokladen lite i taget. Vispa grädden ganska fast och vänd ner i krämen tillsammans med grovhackade Oreokex. Bred ut ovanpå Philadelphialagret. Låt stå kallt.

Topping

  1. Vispa grädde och florsocker och lägg överst på tårtan.

Dekoration

  1. Toppa med hackad choklad, Oreokex, hallon, blåbär och citronmeliss.
TIPS!
Fler tips!
Oreo cheesecake med duce de leche

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda, krämiga recept från Philadelphia.

Läs mer