Den ikoniska Oreo-kakan är en storfavorit att baka med
Läs mer
Ingredienser
10 - 12 kakor
1 förp Oreo original
Kakdeg
5 dl vetemjöl
0,5 krm salt
1,25 dl strösocker
2,5 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
150 g smör, smält
1 ägg
1 äggula
1,5 dl mjölkchokladknappar (el hackad choklad)
Gör så här
Sätt ugnen på 160 grader och klä två ugnsplåtar med bakplåtspapper.
Smält smör och låt svalna något.
Vispa ägg, strösocker och farinsocker lite fluffigt och vispa sedan i det smälta smöret.
Blanda de torra ingredienserna i en annan skål, mjöl, salt, vaniljsocker och bakpulver.
Vänd i hela mjölblandningen i smeten. Använd en spatel/ slickepott och vänd i lite åt gången så det blandar sig bra. Vänd i chokladknapparna eller den hackade chokladen.
Ta hjälp av en sked och ta upp en bit kakdeg och platta ut den något i handflatan. Tryck försiktigt fast en Oreokaka i kakdegen och ta en ny sked med kakdeg och tryck fast ovanpå kakan. Det gör inget att kakan är ojämn och rund, den smälter ut i ugnen sedan.
Placera ut kakbollarna på plåten med lagom mellanrum, eftersom de smälter ut.
Grädda sedan kakorna i cirka 15 minuter. När de får lite gyllenbruna kanter är kakorna färdiga. Låt de inte gå för länge, då blir kakorna för hårda.