Läckra lammfärsbullar med mynta och sumac serveras tillsammans med en fruktig grynssallad. Serveras rätten som en del av ett julbord räcker den till 10 portioner.
Tips: Servera med sallad, grillade citroner och yoghurtsås.
4 port kvarngryn, kokta i buljong (ex. havre, vete, korn, råg)
1 gul lök, hackad
0,5-1 chilifrukt, skivad
2-3 msk olivolja
0,5-1 citron, färskpressad
salt
svartpeppar
5 dl persilja, bladen
0,25 rödkål, tunt skivad
1-2 clementiner, skalade
1-2 dl granatäpplekärnor
Gör så här
Lammfärsbullar
Blanda färsen med sumac, citronskal, mynta, dill och paprikapulver.
Blanda ner ägget och olja och smaka av med salt och peppar.
Forma till avlånga små bullar eller biffar, platta till och stek i olja.
Kvarngrynssallad
Blanda grynen med lök, chili, olja och citronsaft, smaka av med salt och peppar. Låt dra i 20 minuter och vänd sedan i persilja, rödkål och clementiner innan servering.
Lägg salladen på ett fat. Lägg biffarna ovanpå och toppa med granatäpplekärnor.