Skala morot, rotselleri och skär dem i mindre bitar, lägg dem i en rymlig form tillsammans med potatis. Ringla över olivolja, skala vitlöksklyftorna och krossa dem med sidan av kniven. Lägg ner vitlöken och små kvistar av rosmarin i formen och ställ in dem i ugnen på 200 grader, ca 40 minuter.
Lamm
Finhacka vitlöken och örterna till lammet. Skär snitt i fettkappan och klappa in olivolja på lammet och vänd racksen i en blandning av salt, peppar, vitlök, citronzest och örter. Bryn de rumstempererade lammracksen tills de får en fin färg.
Sås
Bind ihop örterna (spara 3-4 msk av bladen till servering) och lägg dem i pannan där du stekte lammet. Häll över vin, vatten crème fraiche och dijonsenap och låt reducera till en härlig sås. Sila såsen.
Lamm, ugnsstekning
När rotfrukterna nästan är klara sänker du värmen till 150 grader och lägger in lammracksen i mitten av plåten. Låt dem bakas i ugnen i ca 10 minuter tills innertemperaturen är 57 grader. Låt vila 15 minuter. Håll grönsakerna varma i ugnen och sätt sedan på grillen någon minut innan du tar ut dem så får de en härligt krispig yta.
Servering
Servera lammet tillsammans med de grillade rotfrukterna, den syrliga och friska såsen och en klick rårörda lingon.