Örtfyllda kycklingrullader med tomat- och spenatsallad

POPULÄRT
Örtfyllda kycklingrullader med tomat- och spenatsallad
Foto: Marcus Lawett
Tareq Taylor profil ny
Tareq Taylor profil ny

Örtfyllda kycklingrullader med tomat- och spenatsallad

14 ingredienser

Det är dags att plocka fram grillen och skapa nya sommarminnen! Att fylla kyckling med örter är alltid en bra idé. Ju mer färska örter, desto godare. Fyllda lårfiléer blir allra godast här eftersom låren har mer fett än brösten och därför blir saftigare. Sätt ihop rulladerna med grillpinnar (så att de inte öppnar sig) i stället för snören som lätt brinner upp. Pinnarna gör också spetten lätta att vända på grillen /Tareq

Recept ur kokboken Tareq Taylors kyckling

Ingredienser

portioner
  • 8 kycklinglårfiléer med skinn
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymald
  • 0,5 citron, saften från
  • 20-30 blad färsk salvia
  • 20 späda kvistar färsk oregano

Tomat- och spenatsallad

  • 600 g tomater, blandade sorter
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 0,5 dl svarta kalamataoliver
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • svartpeppar, nymald
  • 70 g babyspenat (eller rucola)

Gör så här

  1. Dela tomaterna, skala och dela vitlöken, dela chilin på längden. Lägg grönsaker och lök på en plåt med oliver, olivolja, salt och peppar och grilla precis över glöden i cirka 15 minuter.
  2. Lägg ut lårfiléerna med köttsidan uppåt. Salta, peppra och pressa över citron. Fördela örterna över filéerna. Rulla ihop dem tajt och stick in två grillspett i varje (för att de ska hålla ihop). Grilla på direkt värme. Vänd dem då och då så att de blir jämnt grillade.
  3. Vänd ner bladspenaten i de varma tomaterna.
  4. Servera kycklingen direkt med den ljumma salladen.