Örtfyllt tunnbröd

koket.se
Örtfyllt tunnbröd_1
Foto: Anna Demirian

Örtfyllt tunnbröd

18 ingredienser

1 h

"Jengyalov Hats" som det här receptet kallas är en slags fyllda tunnbröd. Perfekt tillbehör till helgens middag eller grillkväll!

Se Anna Demirian laga receptet

logo

Ingredienser

portioner6 - 8

Tunnbröd

  • 5 dl vatten, ljummet
  • 1,5 tsk salt
  • 10-12 dl vetemjöl
  • 3 msk rapsolja

Örtfyllning

  • 1 romansallad (litet)
  • nässlor
  • ramslök
  • spenat
  • 1 knippe salladslök
  • 1 kruka mynta
  • dragon
  • basilika
  • färsk koriander
  • persilja
  • dill
  • 1 dl matolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

Tunnbröd

  1. Blanda vatten och salt i en bunke.
  2. Häll i mjölet och arbeta ihop till en mjuk deg. Häll inte i allt mjöl på en gång utan arbeta in det efterhand. Degen ska vara mjuk men inte kladdig.
  3. Låt degen vila under en kökshandduk i 30 minuter.
  4. Dela sedan degen i små bollar och låt dem vila 30 minuter till.

Örtfyllning

  1. Finhacka salladen samt alla färska örter. Salta, peppra samt häll i oljan och blanda.

Tunnbröd forts.

  1. Kavla ut degen till tunna och runda bröd.
  2. Lägg på 3-4 msk av örtblandningen, vik ihop och platta till bröden med handen.
  3. Baka bröden i en varm gjutjärnspanna på båda sidor, olja lätt emellanåt.