Laxfilé penslas med örtolja och grillas under lock, vilket gör den otroligt saftig och fin. Servera med en krämig potatis- och kronärtskockssallad med parmesan och vitlök.
I en stor bunke, vispa ihop vinäger (en del) och olivolja (tre delar). Tillsätt en klyfta riven vitlök, en klyfta, samt salt och peppar.
Dela kronärtskockorna på hälften och vänd ner i dressingen.
Avsluta tillsammans med den färdigkokta potatisen, riven parmesan och bladspenat precis innan servering.
Tänd grillen.
I en blender, mixa basilika, tre vitlöksklyftor och persilja tillsammans med resten av olivoljan.
Salta laxen och pensla på hälften av örtoljan på köttsidan av laxen.
Grilla laxen med skinnsidan nedåt. På med locket och låt grilla i ca 10-15 minuter utan att vända på den. Kolla därefter om den är tillagad, helst med termometer.
Ta av laxen från grillen och pensla på resterade örtolja och servera med den ljumna potatissalladen.