Örthummus på gula ärtor

Örthummus på gula ärtor
Foto: Tv4
Therese Elgquist
Therese Elgquist

Örthummus på gula ärtor

10 ingredienser

10 m

”Till den här försvenskade varianten på hummus använder jag gula ärtor som jag blötlagt och kokat själv. För en snabbare variant går det bra att använda vita bönor, kikärtor eller gröna ärtor som finns färdigkokta på tetrapak eller i frysdisken i alla matbutiker.” /Therese Elgquist

Ingredienser

portioner dl
  • 8 dl kokta gula ärtor
  • 2 msk ljus tahini
  • 1 dl vatten
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 knippen blandade örter, exempelvis persilja och mynta
  • 1 citron, zest och citronsaft
  • flingsalt
  • peppar

Servering

  • oskalade sesamfrön
  • färska örter (exempelvis persilja och mynta)

Gör så här

  1. Mixa ihop alla ingredienser slätt i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg upp i en vid skål och garnera med sesamfrön och färska örter.