Orzo med köttragu

Orzo med köttragu
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Orzo med köttragu

13 ingredienser

1 h

Tove Nilsson bjuder på en mustig köttragu på nötfärs, selleri, tomat och lök.

Ingredienser

portioner
  • 300 g nötfärs
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • 2 stjälkselleri, fintärnade
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk hela konserverade tomater, skalade
  • 4 dl vatten
  • 2 krm torkad timjan
  • 2 dl risoni
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • parmesanost, riven

Gör så här

  1. Bryn färsen i 0,5 dl olja, se till att den får ordentligt med färg.
  2. Krydda färsen med 1,5 tsk salt och 2 krm peppar.
  3. Tillsätt lök, vitlök och selleri. Bryn tills det blivit mjukt.
  4. Klicka i tomatpuré och låt det steka med i 5 minuter.
  5. Tillsätt tomater, vatten och timjan. Låt småkoka under lock i 30 minuter.
  6. Häll i risoni och låt det koka i 10 minuter under omrörning tills det är mjukt och har kokat in i ragun.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera i djupa skålar och toppa med parmesanost och olivolja.