Rosta hasselnötterna och mandeln lätt i ugn. Ca 10 min på 200 grader eller tills de börjar knäppa lite.
Täck en form ca 20x30 cm med ett lätt oljat bakplåtspapper. Strö över florsocker.
Blanda socker, salt, honung och vatten i en kastrull, 18-20 cm diameter.
Låt lagen koka kraftigt utan lock till termometern visar 140 grader. Undvik omrörning. Dra kastrullen från plattan.
Vispa äggvitorna till hårt skum i en 2-3 liters beredningsbunke.
Koka sockerlagen ytterligare till 150 grader och vispa omedelbart ner den i äggviteskummet, i en tunn stråle. Vispa kraftigt. Obs!! högst 3 min, tills sockerlagen och äggvitan är väl blandad.
Vänd snabbt ner mandeln och häll genast nougaten i formen. Låt den vila i rumstemperatur ca 6 timmar.
Skär nougaten i mindre bitar med en oljad kniv. Blanda florsocker och mjöl. Strö blandningen över nougaten så klibbar den inte ihop. Förvara den i en burk med tättslutande lock.