En ny variant på klassikern falukorv i ugn där falukorven byts mot en kryddig chorizo. Till serveras en len potatispuré med fräsch syra från gräddfil, kanske den godaste potatispurén du smakat.
Dela tomaterna på mitten och skär bort en liten bit av ändarna så tomaterna ligger stilla. Lägg dem i en ugnssäker form.
Riv vitlöken och toppa tomaterna med riven vitlök, salt och olivolja. Baka tomaterna ca 30 minuter.
Skala och skär silverlöken i tunna ringar, använd gärna en mandolin. Lägg löken i isvatten. Låt stå till strax före servering. Häll sedan av och låt rinna av på hushållspapper.
Plocka bladen från persiljan. Blanda persilja och silverlök med salt, olivolja och citron precis servering. Toppa tomaterna med blandningen.
Gratinerad chorizo
Hacka cornichonsen fint. Skär snitt genom chorizon nästan hela vägen ner. Lägg korvarna i en ugnssäker form. Bred senap på korvarna. Toppa med finhackad cornichons och riven ost.
Gratinera i ugnen ca 20 minuter (180 grader).
Potatispure
Koka potatisen mjuk med skalet kvar. Häll av och skala potatisen. Pressa potatisen i en potatispress.
Koka upp mjölken och gräddfilen i en kastrull.
Tillsätt den varma mjölkblandningen i potatisen. Vänd ner rumsvarmt smör och rör till en jämn puré. Smaka av med salt.
Servera korven med rostad tomathalva och potatispuré.