Ostron på kronärtskocka

Ostron på kronärtskocka
Foto: Tv4
Mattias Kristiansson porträtt
Mattias Kristiansson porträtt

Ostron på kronärtskocka

9 ingredienser

20 m

”Jag fick kronärtskocksblad presenterade såhär för mig på en restaurang i Los Angeles och tyckte att det var bland det vackraste jag sett. Att fylla serveringsfat med fyllda kronärtskocksblad att gå runt och bjuda gästerna på är en garanterad succé. Du kan även toppa de med klassisk (vegansk) skagenröra.” /Mattias Kristiansson

Ingredienser

portioner
  • 2 kronärtskockor, kokta
  • kronärtskockshjärta
  • 1 avokado, tärnad
  • 0,5 citron, saften
  • 2 msk dill, finhackad
  • salt
  • svartpeppar
  • aioli (vitlöksmajonnäs)
  • röd tångkaviar

Gör så här

  1. Dra av bladen från de kokta kronärtskockorna och lägg upp på ett fat. Du kan sprida ut ett lager grovt salt först så står de stadigt.
  2. Ta bort ”skägget” på kronärtskockorna och skär bort alla hårda delar. Hacka sedan kronärtskockshjärtat fint. Blanda med avokado, citronsaft och dill. Smaka av med salt och peppar.
  3. Fördela hacket på bladen. Klicka eller spritsa på lite aioli och toppa med röd tångkaviar.