Ostronsorbet

koket.se
Ostronsorbet
Foto: TV4/ Erik Videgård
Erik Videgård KK 2024
Erik Videgård KK 2024

Ostronsorbet

12 ingredienser

20 min + tid i frys

Den här festliga sorbeten av ostron bjuder på en härlig hetta av ingefära. Det blir en rejäl sats som går utmärkt att frysa och ta fram vid behov.

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik Videgård på Instagram - där svarar han på alla frågor om sina recept

Läs mer

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 50 g stjälkselleri
  • 50 g silverlök
  • 5 g vitlök
  • 5 g färsk ingefära
  • 6 g salt
  • 110 g strösocker
  • 165 g glykossirap
  • 8 g färsk koriander, stjälkarna
  • 3 g dragon
  • 300 g limesaft, färskpressad
  • 400 g vatten
  • 12 g chilifrukt, finhackad

Gör så här

  1. Mixa allt i en kannmixer.
  2. Kör smeten i en glassmaskin eller frys in den i fyra timmar och rör med gaffel varje halvtimme.