Overnight oats med äpple och pumpakärnor

NYHET
Overnight oats med äpple och pumpakärnor
Foto: Lina Adamo

Overnight oats med äpple och pumpakärnor

Av: Elin Oresten

Från: Nyhetsmorgon

7 ingredienser

10 min + tid i kyl

"Overnight oats är nog den ultimata frukosten för stressade småbarnsföräldrar. Förbered gröten kvällen innan och sedan är det bara att servera morgonen efter. Den här varianten smakar lite som äppelpaj men är en näringsrik start på dagen med fikakänsla, det är ju inte fy skam." /Elin Oresten

Ingredienser

portioner3 - 4
  • 2 dl havregryn
  • 2,5 dl havredryck (berikad)
  • 1 dl pumpakärnor, mixade (eller 1 msk mixat palttunnbröd, valfritt för mer järn)
  • 1 dl äppelmos (gärna osötat)
  • 2 msk chiafrön
  • 1 äpple (litet)
  • 0,5 tsk Santa Maria Ekologisk Ceylonkanel

Gör så här

  1. Blanda havregryn, havredryck, eventuellt järnberikning, äppelmos och chiafrö i en behållare.
  2. Skala och grovriv äpplet. Blanda ner i behållaren med kanelen.
  3. Sätt ett lock på behållaren och låt stå i kylen över natten. Rör gärna om gröten en gång efter 10 minuter.
  4. På morgonen kan den kalla gröten spädas med mer havredryck till önskad konsistens.
  5. Servera med valfri topping, till exempel mer äppelmos eller bär.

Åldersanpassning:
Passar från 6 månader, gröten serveras som den är. Om du vill att barnet ska äta gröten själv är ett tips att ladda skeden med gröt och räcka över till barnet som får ta den till munnen. Men det går bra att äta gröten med hela handen också!