Overnight oats med kefir

Overnight oats med kefir
Foto: Mira Wickman

Overnight oats med kefir

Av: Anna Axelsson, Rasmus Axelsson

Från: Nyhetsmorgon

11 ingredienser

20 m + tid i kyl

"Kefir är en fermenterad mjölkdryck som har sitt ursprung i Kaukasusregionen. Den är rik på probiotika, vilket är goda bakterier som kan förbättra matsmältningen. Den tillverkas genom att du tillsätter kefirkorn till mjölk och låter den jäsa under en viss tid. Att blanda en overnight oats på kefir istället för yoghurt gör att havregrynen får frisk och syrlig smak." /Rasmus Axelsson och Anna Axelsson

Ingredienser

portioner
  • 1 dl havregryn
  • 0,5 dl chiafrön
  • 0,5 dl hampafrön
  • 0,5 dl kokos
  • 0,5 dl russin
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 1,5 tsk malen kardemumma
  • 2,5 dl växtbaserad mjölk
  • 3 dl kefir

Servering

  • 1 avokado, tärnad
  • 1 tsk ingefära, riven

Gör så här

  1. Mät upp alla ingredienser utom mjölk och kefir i en bunke.
  2. Tillsätt lite mjölk i taget under omrörning. Låt stå ca 3 timmar i kylen.
  3. Blanda sedan i kefiren, gröten ska inte vara fast utan följsam och krämig.

Servering

  1. Dela upp gröten i två skålar.
  2. Blanda avokado och ingefära att toppa med.