Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig säsong 24, år 2023. Recepten därifrån är komponerade av amatörkockar, Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Sätt ugnen på 175 grader. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn det runt om i smör tills köttet fått fin yta. Lägg över i en form och stek färdigt i ugnen till önskad innertemperatur (rare 48-50°C, medium: 56-58°C, well done: 68-70°C), lägg sedan i aluminiumfolie och låt köttet vila till servering.
Smashed potatis
Skala och koka potatisen tills den är mjuk. Häll av och låt ånga av väl.
Sätt ugnen på 250 grader
Lägg potatisarna på en plåt med bakplåtspapper. Krossa/mosa potatisen. Ringla lite olja över varje mosad potatis och strö på flingsalt. Sätt in i övre delen av ugnen och tillaga tills de fått fin färg.
Sås
Häll grädden i en kastrull. Tillsätt oxfond tills du är nöjd med smaken. Droppa sedan i tryffelolja efter smak. Värm på medelvärme tills såsen är varm.
Servering
Smörstek sparris och tomat snabbt innan servering.
Skär köttet i portionsbitar. Lägg upp kött med potatis och sås. Garnera med sparris och tomat.