Oxrullader med gräddsås och pressgurka

POPULÄRT
Oxrullader med gräddsås och pressgurka
Foto: Peter Kroon
Tareq Taylor ny 2024
Tareq Taylor ny 2024

Oxrullader med gräddsås och pressgurka

16 ingredienser

1 h

"Rullader, älskade rullader! Man kan hitta på alla möjliga härliga fyllningar – här är min favorit!" /Tareq

Ingredienser

portioner

Oxrullader

  • 100 g rökt sidfläsk
  • 1 gul lök
  • 1 dl ättiksgurka, strimlad
  • 0,5 dl skånsk senap
  • 8 skivor innanlår, av nöt (ca 600 g)
  • 1 msk smör
  • salt
  • peppar
  • 2 dl rött vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk svartvinbärsgelé

Pressgurka

  • 1 gurka
  • 2 tsk salt
  • 2-3 msk ättiksprit 12 %
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 dl färsk persilja, hackad

Gör så här

Oxrullader

  1. Strimla sidfläsket och hacka löken fint.
  2. Blanda fläsk, lök, ättiksgurka och senap i en skål. Lägg en klick på varje skiva kött och rulla ihop. Fäst rulladen med hjälp av en tandpetare.
  3. Bryn rulladerna i smör i en stekpanna med höga kanter. Salta och peppra.
  4. Slå på vin och grädde och rör i gelén. Lägg på locket och låt det bräsera i 20–30 minuter, beroende på skivornas tjocklek. Servera med kokt potatis.

Pressgurka

  1. Hyvla gurkan tunt med en osthyvel och salta. Lägg i press i ca en timme eller tills gurkan har vattnats ur. Alternativt kan saltet aktivt masseras in tills vattnet släpper.
  2. Blanda gurkan och gurkvattnet med övriga ingredienser. Färdigt att servera.