Pad thai bowl med kyckling och grönsaker

Santa Maria Pad thai bowl med kyckling och grönsaker
Foto: Santa Maria

Pad thai bowl med kyckling och grönsaker

16 ingredienser

30 min

Enkel, snabb och så god Pad Thai Bowl! En supergod twist på en asiatisk klassiker, serverad med grönsaker, toppad med en smaskig sås och hackade jordnötter. För ett vegetariskt alternativ, testa att byta ut kycklingen mot aubergine, svamp eller tofu.

Pad thai bowl med kyckling och grönsaker produkter rosa ny

Använd de här!

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Santa Maria Rice Noodles
  • 400 g kycklingfilé
  • 1 msk rapsolja
  • 300 g vitkål
  • 1 ägg
  • 0,25 förp Santa Maria Asian Wok Pad Thai
  • 1 morot
  • 2 salladslökar
  • 75 g rödkål
  • 1 limefrukt, saften
  • 6 rädisor
  • 0,5 gurka
  • 1 dl edamamebönor
  • 1 dl jordnötter, hackade
  • ev färsk koriander
  • Santa Maria Sweet Chili Sauce

Gör så här

  1. Förkoka nudlarna i 1,5 min, häll av och spola i kallt vatten.
  2. Strimla vitkålen och lägg undan hälften till att stekas och hälften till salladen.
  3. Strimla kycklingen och stek sedan i olja i en stor stekpanna tills den är gyllenbrun. Tillsätt hälften av kålen och stek snabbt.
  4. Tillsätt ägget och blanda runt ordentligt. Rör ner risnudlarna och woksåsen.
  5. Strimla morot och rödkål. Skiva salladslök och rädisor tunt. Skiva gurkan.
  6. Blanda resterande vitkål, rödkål, morot, salladslök och lite limejuice till en sallad.
  7. Lägg upp woken i fyra skålar och fördela sallad, grönsaker och bönor i små grupper så att det ser snyggt ut. Lägg kycklingen ovanpå och garnera med jordnötter och koriander. Toppa med sweet chili mayo.
TIPS!
Fler tips från Santa Maria!
Santa Maria header 2025 - asiatiskt

Fler tips från Santa Maria!

Här hittar du fler tips och recept

Läs mer