1 kruka koriander, blad plockade och stjälkar finhackade
2 ägg, uppvispade
150 g böngroddar
100 g jordnötter, grovhackade
2 limefrukter, klyftade
neutral rapsolja, till stekning
salt
Pad thai-sås
4 msk ljus sirap
4 msk tamarindkoncentrat (eller pressad lime)
3 msk fisksås
Gör så här
Blötlägg nudlarna enligt anvisning på förpackningen, men korta ner blötläggningstiden så att nudlarna är något al dente. Häll av dem i ett durkslag.
Rör ihop ingredienserna till såsen.
Hetta upp en wok eller stor stekpanna tills den börjar ryka. Häll i lite olja och fräs rödlök, vitkål, morot och salladslök på hög värme 1-2 minuter. Tillsätt vitlök, korianderstjälkar och ingefära, fräs i 1–2 minuter.
Rör ner nudlarna och häll på såsen. Blanda runt.
Fös nudlarna till sidan av woken och häll i de uppvispade äggen i hålet. Låt steka i 2 minuter och rör om ordentligt så att nudlarna täcks av ägg.
Vänd slutligen ner böngroddar, hackade jordnötter och räkor. Servera med koriander på toppen och limeklyftor.