Pad thai med räkor

koket.se
Pad thai med räkor
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Pad thai med räkor

18 ingredienser

45 min

Street food "thai style" i form av en pad thai med räkor, en riktig take away-favorit. Här visar Jennie hur du lyckas med rätten i hemmaköket.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 300 g skalade räkor
  • 300 g platta risnudlar
  • 1 rödlök, strimlad
  • 1 klyfta vitkål, strimlad
  • 1 morot, i tunna slantar
  • 4 salladslökar, i 3 cm bitar
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • 5 cm färsk ingefära, skalad och hackad
  • 1 kruka koriander, blad plockade och stjälkar finhackade
  • 2 ägg, uppvispade
  • 150 g böngroddar
  • 100 g jordnötter, grovhackade
  • 2 limefrukter, klyftade
  • neutral rapsolja, till stekning
  • salt

Pad thai-sås

  • 4 msk ljus sirap
  • 4 msk tamarindkoncentrat (eller pressad lime)
  • 3 msk fisksås

Gör så här

  1. Blötlägg nudlarna enligt anvisning på förpackningen, men korta ner blötläggningstiden så att nudlarna är något al dente. Häll av dem i ett durkslag.
  2. Rör ihop ingredienserna till såsen.
  3. Hetta upp en wok eller stor stekpanna tills den börjar ryka. Häll i lite olja och fräs rödlök, vitkål, morot och salladslök på hög värme 1-2 minuter. Tillsätt vitlök, korianderstjälkar och ingefära, fräs i 1–2 minuter.
  4. Rör ner nudlarna och häll på såsen. Blanda runt.
  5. Fös nudlarna till sidan av woken och häll i de uppvispade äggen i hålet. Låt steka i 2 minuter och rör om ordentligt så att nudlarna täcks av ägg.
  6. Vänd slutligen ner böngroddar, hackade jordnötter och räkor. Servera med koriander på toppen och limeklyftor.