Pad thai med räkor, Wichudaporns recept

Pad thai med räkor, Wichudaporns recept
Foto: Wichudaporn Chaiyasaeng
Wichudaporn Chaiyasaeng SMK 2019
Wichudaporn Chaiyasaeng SMK 2019

Pad thai med räkor, Wichudaporns recept

21 ingredienser

55 m

Pad thai är mångas favoriträtt när det kommer till thailändsk mat! Här är Wichudaporns recept med räkor, friterad grönkål, böngroddar, parmesan och ägg.

Ingredienser

portioner
  • 1 dl tarmarindkött (eller tamarindpasta)
  • 1 dl palmsocker
  • 300 g risnudlar
  • 2 klyftor vitlök
  • 16 stora räkor (färska och frysta)
  • olja, till stekning
  • 30 g morot, strimlad
  • 20 g purjolök, skrivad
  • 2 ägg
  • 50 g böngroddar
  • 3 msk ostronsås (maekrua)
  • 3 msk kinesisk soja (handin)
  • 1 msk strösocker
  • salt
  • vitpeppar

Friterad grönkål

  • 30 g grönkål
  • 4 dl matolja, till fritering

Servering

  • 4 rädisor, tunt hyvlade
  • 2 dl parmesanost, riven
  • 1 limefrukt
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Fritera grönkålen krispig i oljan.
  2. Koka upp tarmarind tillsammans med palmsocker tills det blir en smet.
  3. Strimla nudlarna och lägg i en skål med kokande vatten, ungefär 10 minuter.
  4. Woka vitlök och de färska räkorna tillsammans med lite i olja tills räkorna är klara. Lägg åt sidan i en skål.
  5. Woka sedan morötter och purjolök i ca 5 minuter.
  6. Knäck ner ägget i wokpannan och rör ihop. Tillsätt nudlarna och smaksätt Pad thaien med tarmarindsåsen, ostronsås, soja, socker, salt, vitpeppar. Tillsätt räkorna och böngroddar och woka ihop några minuter.
  7. Servera med färskpressad lime, friterad grönkål, koriander, hyvlade rädisor och riven parmesanost.