Padrones med spräckt kalvsky, tryffel och parmesan

Padrones med spräckt kalvsky, tryffel och parmesan
Foto: Charlotte Gawell
Leif Mannerström 2018
Leif Mannerström 2018

Padrones med spräckt kalvsky, tryffel och parmesan

11 ingredienser

30 m

Padrones, som är milda söta paprikor, blir underbart gott som snacks när de steks och serveras med en god spräckt kalvsky och hyvlad parmesan. Perfekt tilltugg till drinken, som förrätt, del av en buffé eller tillbehör till middagen.

Receptet är ur boken Mannerströms Berså, Norstedts.

Ingredienser

portioner stycken
  • 30 padrones
  • olja, till stekning

Spräckt kalvsky

  • 1 schalottenlök
  • 1 dl kalvfond, utspädd med vatten om du använder koncentrat
  • 3 kvistar timjan
  • 0,75 dl olivolja, mild
  • 1 msk tryffelblessyr
  • 0,5 citron, skal och saft
  • 0,5 tsk soja
  • peppar, från kvarn

Servering

  • 1 dl parmesanost, hyvlad

Gör så här

  1. Skala och finhacka schalottenlöken, hetta upp lite av olivoljan i en kastrull. Fräs löken glansig utan att den tar färg. Slå på kalvfonden och koka ihop lite, repa av bladen från timjankvistarna ner i skyn. Smaksätt med tryffel, citron, peppar och soja. Spräck sedan kalvskyn genom att hälla i resten av olivoljan.
  2. Tillaga paprikorna, padrones, på hög värme i en panna eller fritera dem tills skalet får färg. Låt dem rinna av på en bit hushållspapper om du friterar. Strö salt över.
  3. Lägg upp paprikorna i ett djupt uppläggningsfat, ringla skyn över och toppa med hyvlad parmesanost.