Rensa och borsta musslorna under rinnande kallt vatten. Kasta de som är öppna och inte sluter sig vid lätt knackning på skalet. Koka musslorna i vinet 4 minuter under lock. Släng musslor som inte öppnat sig. Sila av spadet och spara det till buljongen. Ställ musslorna åt sidan.
Dela kycklingen i mindre bitar. Hetta upp lite olja i en paellapanna eller en stor vid stekpanna. Bryn kycklingbitarna och ta sedan upp dem.
Hacka den gula löken fint. Hacka vitlöksklyftorna. Kärna ur och strimla paprikorna. Häll resten av oljan i pannan. Fräs löken och vitlöken gyllenbrun. Tillsätt paprika och ris. Fräs några minuter under omrörning.
Pressa citronen. Tillsätt citronsaft och buljong. Krydda med saffran, salt, svartpeppar och kajennpeppar. Lägg ner kycklingbitar. Sjud på svag värme under lock 15-20 minuter.
Tillsätt räkor och musslor. Låt allt sjuda ytterligare 5 minuter.