Paella med kyckling, räkor och svamp

Paella med kyckling, räkor och svamp
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Paella med kyckling, räkor och svamp

15 ingredienser

Här en paella med både kyckling, räkor och svamp. Passar bra fram på höstkanten!

Ingredienser

portioner
  • köttet från 2 grillade kycklingar
  • 1 kg räkor med skal
  • 2 gula lökar, hackade
  • 3 paprikor, hackade
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • olja
  • 500 g champinjoner, skivade
  • 5 dl långkornigt ris
  • 1 g saffran [2 förp]
  • 1 förp musslor i vatten
  • 225 g frysta ärtor
  • 1 liten burk gröna oliver, skivade
  • 6-8 tomater, i klyftor
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala räkorna. Fräs lök, paprika och vitlök med oljan. Fräs riset med lite olja, en kort stund, rör ned saffran och slå på vatten. Koka riset klart.
  2. Vänd ned lökröran samt övriga ingredienser i paprika och hetta upp väl.
  3. Lägg upp på stort fat. Garnera med räkor, tomater och oliver. Serveras het.