Paj med ost och vegobacon

Paj med ost och vegobacon

14 ingredienser

45 min

En klassisk matpaj med ost, bacon och broccoli - fast i vegetarisk tappning. Byt bara bacon mot en vegetarisk "fejkon". Matigt, lättlagat och gott för hela familjen.

Felix Veggie ost&bacon
Felix paj ost och vegobacon produkt

Felix Veggie ost&bacon

Visst ska det vara både gott och enkelt att äta vegetariskt! Testa Felix Veggie - vegetariska rätter som både mättar och smakar fantastiskt.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 3 msk vatten, kallt

Fyllning

  • 1 gul lök
  • 150 g fryst broccoli (tinad och avrunnen)
  • 150 g vegobacon
  • smör, till stekning
  • 3 ägg
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 3 dl ost, riven
  • 0,5 tsk salt
  • svartpeppar
  • 1 krm rökt paprikapulver
  • 0,5 krm cayennepeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär smöret i små tärningar och nyp ihop med mjölet. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en fin deg. Du kan göra det med händerna i en bunke eller med hjälp av en matberedare.
  3. Tryck ut degen i en pajform (ca 25 cm i diameter). Nagga pajskalet med en gaffel och låt stå i kylen ca 20 minuter. Förgrädda sedan pajskalet i 10 minuter.
  4. Höj värmen på ugnen till 200 grader när pajskalet förgräddats klart.
  5. Skala och hacka löken fint. Stek den mjuk och glansig i smör i en stekpanna. Tillsätt broccolin och vegobacon och låt fräsa med löken i några minuter.
  6. Vispa ihop en äggstanning av ägg, grädde, riven ost, cayennepeppar, paprikapulver, salt och nymalen svartpeppar.
  7. Lägg löken, broccoli och vegobacon i pajskalet. Häll över äggstanningen.
  8. Grädda pajen i ugnen ca 20-25 minuter, eller tills äggstanningen stelnat och pajen fått en fin färg.
TIPS!
Fler tips!
Felix Snabb och enkel pasta med rosa baconsås

Fler tips!

Fler tips, goda recept och snabba vardagsrätter hittar du här!

Läs mer