Paj med ricotta och tomater

Paj med ricotta och tomater

10 ingredienser

45 min

Den här pajen blir extra god och krämig av ricottan! Enkelt att göra och passar perfekt till lunch dagen efter ifall det blir något över.

Felix tipsar!
Paj mozzarella och tomat felix produkt

Felix tipsar!

Testa även FELIX Veggie paj med Mozzarella & körsbärstomater!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp pajdeg
  • 4 ägg
  • 2 dl grädde
  • 2 dl riven ost
  • 1 förp ricotta
  • 8 soltorkade tomater, hackade
  • tomat, skivade (olika färger och storlekar)
  • salt
  • peppar
  • färsk basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Klä en pajform i degen och nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 10-15 minuter.
  3. Vispa samman ägg och grädde och salta och peppra. Tillsätt osten och ricottan och blanda väl.
  4. Lägg ut soltorkade tomater över pajskalet och häll sedan över stanningen. Dekorera pajen med tomatskivorna och grädda i ugnen i 30-40 minuter, eller tills pajen är färdiggräddad.
  5. Servera med färsk basilika och gärna en sallad till.
TIPS!
Fler tips från Felix!
Snabb pasta och tomatsås med burrata

Fler tips från Felix!

10 snabba vardagsrätter - Gott, enkelt och klimatsmart!

Läs mer