Pajeon - koreansk pannkaka med salladslök

koket.se
Pajeon - koreansk pannkaka med salladslök
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Pajeon - koreansk pannkaka med salladslök

13 ingredienser

20 m

Koreanska pannkakor som smaksätts med misopasta och salladslök. Serveras med en god dippsås med chili, soja, sesam och vinäger - en riktig smakbomb!

Tips! Variera dina pannkakor genom att byta ut salladslöken mot kimchi eller skaldjur.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner

Pannkaka

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl vatten
  • 2 msk misopasta
  • 2 krm salt
  • 2 ägg
  • 8 salladslökar
  • neutral rapsolja, till stekning

Dippsås

  • 0,5 schalottenlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 4 msk koreansk soja (eller japansk soja)
  • 2 msk risvinäger
  • 2 tsk strösocker
  • 2 tsk rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Skala och finhacka schalottenlöken till dippsåsen. Skiva chilin tunt. Rör samman alla ingredienserna till dippsåsen. Låt smakerna gifta sig medan du gör pannkakan.
  2. Vispa samman vetemjöl, vatten, miso och salt till en jämn smet. Tillsätt äggen och vispa ihop.
  3. Skär till salladslök så de blir lika långa som stekpannan. Klyv salladslöken en gång på längden.
  4. Häll generöst med olja i botten på en stekpanna. Lägg i hälften av salladslöken med lite mellanrum längs botten på stekpannan, häll direkt i hälften av smeten och stek pannkakan på medelvärme tills den är gyllene i botten. Vänd och stek på andra sidan tills den är frasig och
  5. gyllene. Stek resterande salladslök och smet på samma sätt. Servera genast i bitar med den goda dippsåsen. Ät gärna med pinnar.