Pak choi med brynt sojasmör och tofu

koket.se
Pak choi med brynt sojasmör och tofu
Foto: Tv4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Pak choi med brynt sojasmör och tofu

8 ingredienser

30 min

Vegetarisk rätt med tofu och pak choi i ostronsås. Rätten toppas med ett ljuvligt brynt sojasmör samt rostade hasselnötter. Det här är rätten kommer med all säkerhet få även den mest inbitna tofuskeptikern på fall.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 1 dl hasselnötter
  • 100 g smör
  • 2 msk japansk soja
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 pak choi
  • 400 g silkestofu, rumsvarm
  • neutral rapsolja, till stekning
  • 1,25 dl ostronsås

Gör så här

  1. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills de börjar dofta nötigt. Låt svalna och hacka grovt.
  2. Bryn smöret i en liten kastrull tills det börjar dofta lätt kolaaktigt. Ta från värmen, låt svalna i någon minut. Tillsätt soja samt finriven vitlök. Blanda väl.
  3. Skär tofun i bitar. Klyv pak choi på mitten.
  4. Stek pak choi på hög värme i olja tills den får lite brynt yta på båda sidor. Häll på ostronsås och lägg i stora bitar silkestofu. Vänd försiktigt om och lägg upp på tallrikar.
  5. Ringla det brynta smöret över, strössla över hasselnötterna och servera genast.