Pak choi, silkestofu och brynt sojasmör

Pak choi, silkestofu och brynt sojasmör
Foto: Magnus Skoglöf
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Pak choi, silkestofu och brynt sojasmör

8 ingredienser

En fusionrätt som i huvudsak är asiatisk men får en extra smakskjuts av både smör och rostade hasselnötter. Det bästa av två världar som skapar underverk i munnen. /Jennie

Recept ur kokboken Mycket smak på nolltid

_
_

Ingredienser

portioner
  • 0,5 dl hasselnötter
  • 50 g smör
  • 1 msk japansk soja
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 pak choi
  • neutral rapsolja, till stekning
  • 4 msk ostronsås
  • 200 g silkestofu

Gör så här

  1. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills de börjar dofta nötigt. Låt svalna och hacka sedan grovt.
  2. Bryn smöret till hasselnötsfärgat. Ta av från värmen, låt svalna i någon minut och tillsätt soja samt riv ner vitlöken. Blanda om väl.
  3. Klyv pak choi på mitten och stek på hög värme i olja tills den får lite brynt yta på båda sidor. Häll på ostronsås och lägg i stora bitar silkestofu. Vänd försiktigt om och lägg upp på tallrikar.
  4. Ringla det brynta smöret över, strössla över hasselnötterna och servera genast.